× Не знайшлось пристойного місця в попередній тематиці, або чекає вибору

file Питання Виготовлення домашньої вудженини

  • Вічеслав
  • Вічеслав аватар Автор теми
  • Оффлайн
  • Адміністратор
  • Адміністратор
  • Україна - понад усе!
Більше
04 квіт. 2018 14:03 #2861 від Вічеслав
Виготовлення домашньої вудженини був створений Вічеслав
Галина Кравець
1 квітня о 2018 · Mukacheve ·
"Вже традиційно перед Великоднем цвітуть бандерівські сади" - під таким заголовком скинула у Фейсбук фото вудженини два роки тому. Тисячі перепостів, коментарів, прохання від каналу 1+1 повторити на біс, перед камерами процес виготовлення домашньої вудженини, прохання поділитися рецептом. Скажу чесно, завжди маринує м*ясо і керує процесом мама, а я лише вчуся під її керівництвом. Ще є час зробити такі смаколики хто має таку можливість. Весь процес на фото.
М*ясо, шинку, полядвицю, шпондер ріжите порційно, не надто грубо щоб добре промаринувалося і заливаєте ХОЛОДНИМ маринадом. Маринад: добре просолена вода з перцем, лавровим листком, гвоздикою, травами, які підходять до м*яса. Коли м*ясо пускає крав, маринад зливаєте і заливаєте знову, свіжим, але обов*язково добре охолодженим. Маринувати не менше двох діб. Кочення - Чисту бочку без дна ставите на попередньо викопану яму ( не глибоку) Від ями під бочкою має йти траншея метр, півтора довжиною, яку потрібно накрити і все щільно присипати землею, щоб дим не виходив через щілини, в потрапляв тільки в бочку. Розвішуєте м*ясо, як на фото, га металеві гаки, накриваєте бочку якимось рядном і розпалюєте в кінці траншеї вогонь. Найкращий аромат і смак вудженини від фруктових дерев. Вогонь має бути помірний, щоб м*ясо не пеклося, не було пересушеним, а тільки вудилося гарячим димом. Процес триває від 4 до 6 годин. В кінці розвішуєте вудженину на дерево, щоб остило, робите фото і кидаєте в фейсбук.
Перед Великоднем вудженину відварюєте, на бульйоні робите питний борщ, а шинку і ковбаси кладете в кошик несете освячувати разом з пасочкою.
Буду рада бачити ваші фото з вуджениною за моїм рецептом.Смачного!



Будь-ласка, Увійти або Відкрити рахунок, щоб приєднатись до розмови.